Локација

Сала на ул. Скоевска бр.95-а, Радишани
Сала Партизан, Градски Парк
Карате Клуб Работнички

Телефон

Трајко Манасиев:
+389 78 377 750
Илија Манасиев:
+389 70 219 977

Новости

09 NOV 2009

Посета на Јапонија 2009

Посетата во Јапонија беше долго очекувано патување, исполнето со многу научени нови АИКИДО техники, нови знаења за јапонската култура и запознавање со тамошниот начин на живот.

Повеќе
29 JUN 2008

АИКИДО на манифестација “ПРОЛЕТЕН ДЕН ВО ЕВРОПА“ Скопје 2008 година

Претставниците на АИКИДО клубот “ПАТ КОН МИРОТ“, одржаа јавна презентација на ефикасноста на АИКИДО техниките, во посебно определен простор во градскиот парк во Скопје.

Повеќе
06 JUN 2006

Семинар со Минегиши Сенсеи; Ник Вејтс Сенсеи и Христо Михаилов Сенсеи во Скопје 2006 година

После успешниот семинар во 2004 година во Скопје, ни преставуваше особена чест две години подоцна, во 2006 да имаме втор семинар во Скопје, со Минегиши Сенсеи. Дотолку повеќе што овој пат неа ја придружуваше и Ник Вејтс Сенсеи, од Велика Британија.

Повеќе
13 JUL 2005

Светски неолимписки игри Дуизбург (Германија) 2005 година

На светските игри на неолимписки спортови во 2005 година, кои што се одржаа во Дуизбург (Германија), единствени претставници од Македонија беа Илија и Трајко Манасиеви, учителите од АИКИДО клубот “ПАТ КОН МИРОТ“.

Повеќе
12 NOV 2004

Јубилеј на француската Аикидо Федерација Париз 2004 година

Да се присуствува на Јубилеј на Француската Аикидо Федерација, е голема чест секого, како и можност да се научи многу од најпрестижните АИКИДО учители.

Повеќе
12 JUL 2004

Меѓународна презентација на Аикидо во Сала Работнички Скопје 2004 година

Гостувањето на Минегиши Сенсеи (6 ДАН Хомбу Доџо Токио) во Македонија во 2004 година е историски настан за АИКИДО во Македонија. Минегиши Сенсеи е првиот јапонски инструктор што одржала меѓународен и национален семинар во Македонија.

Повеќе
06 JUL 2004

Семинар со Минегиши Сенсеи во Скопје 2004 година

Во 2004 година се случи историски настан за АИКИДО во Македонија. Светски познатата учителка по АИКИДО Минегиши Сенсеи, за прв пат во историјата на Македонија, одржа семинар по АИКИДО во клубот “ПАТ КОН МИРОТ. Таа стана првата јапонка која одржала семинар во самостојна Македонија.

Повеќе