Локација

Сала на ул. Скоевска бр.95-а, Радишани
Сала Партизан, Градски Парк
Карате Клуб Работнички

Телефон

Трајко Манасиев:
+389 78 377 750
Илија Манасиев:
+389 70 219 977

Новости

01 SEP 2012

Летна школа во Охрид 2012 година

По двете успешно организирани Летни школи во Охрид во 2010 и 2011 година година, во 2012 година, во организација на АИКИДО клубот “ПАТ КОН МИРОТ“ по трет пат се одржа меѓународна летна школа во Охрид.

Повеќе
25 NOV 2011

Интервју со Христо Михаилов Сенсеи (6 ДАН) Хомбу Доџо Токио

Темната уличка низ која поминувате секој ден можеби воопшто не изгледа опасно, но во овие луди времиња кога безгрижното шетање низ град веќе е далечно минато никогаш не се знае дали сте навистина безбедни.

Повеќе
15 NOV 2011

Презентација на АИКИДО на Будо вечер во Охрид на 15.11.2010 година

Учителите од клубот “Пат кон Мирот“, Илија и Трајко Манасиеви, одржаа презентација (ембукаи), во склоп на традиционалната будо вечер во Домот на културата во Охрид.

Повеќе
01 SEP 2011

Летна школа во Охрид 2011 година

По првата успешна АИКИДО Летна школа во Охрид во 2010 година, во 2011 година, во организација на АИКИДО клубот “ПАТ КОН МИРОТ“ се одржа втората меѓународна летна школа во Охрид.

Повеќе
06 JUN 2011

Прослава на 10 години постоење на клубот ПАТ КОН МИРОТ, Скопје 2011 година

Нашиот клуб во 2011 година прослави 10 години од постоењето. За таа цел се собраа сите оние кои што во клубот изучуваат АИКИДО, но и оние кои што ја поддржуваат работата на клубот “ ПАТ КОН МИРОТ“.

Повеќе
09 SEP 2010

Свечено отварање на ДОЏО во населба Радишани 2010 година

Аикидо клубот “ПАТ КОН МИРОТ“, своите почетоци ги има во н. Радишани. Сонот на секој учител е да има сопствено доџо, во кое што ќе може непречено да ја практикува вештината и да ги подучува сите оние на кои оваа вештина им значи.

Повеќе
01 SEP 2010

Летна школа во Охрид 2010 година

За прв пат во 2010 година АИКИДО клубот “ ПАТ КОН МИРОТ“ во Охрид ја организираше својата прва летне школа. Оваа меѓународна летна школа е под техничко водство на Христо Михаилов Сенсеи.

Повеќе
29 JUN 2010

АИКИДО Семинар во Полициска Академија 2010 година

По враќањето од Јапонија, инструкторите на Аикидо клубот Пат кон Мирот, Илија и Трајко Манасиеви споеделија дел од научените практични техники за приведување и самоодбрана на идните полициски службеници во Полициската академија.

Повеќе